Advies? Bel 074 2662905

Kerres

Wereldprimeur van K+G Wetter, exclusief bij Van Uhm BV!

GEPATENTEERD MENGPROCES VOOR TOPPRODUCTEN!

De nieuwe mengwolf van K+G Wetter maakt “dode ruimte-vrije” menging en een homogeen mengresultaat mogelijk.

De machines van K+G Wetter zijn overtuigend door hun toepassingsgerichte en technisch geavanceerde oplossingen. Bij de constructie van de U 200 mengwolf worden het menggedeelte en het maalgedeelte volledig van elkaar gescheiden. Dit proces is officieel gepatenteerd door het Duitse bureau voor octrooien en handelsmerken.

Met dit proces worden zogenaamde “dode ruimtes” vermeden bij het mengen. Meestal, in het geval van het mengen in dit soort machines, komt het te mengen product in het overdrachtsgebied naar de worm voordat het volledig en betrouwbaar wordt gemengd. Dit gebied is niet toegankelijk voor mengapparatuur. Dit betekent dat een deel van de batch in deze zogenaamde “dode ruimte” kan komen en dan ongemengd blijft. Afhankelijk van de menggrootte kan dit vele kilo’s materiaal zijn.

De experts van K+G Wetter hebben dit probleem geanalyseerd en de constructie van de mengwolf compleet herzien. Het resultaat van deze innovatie is een volledige scheiding van de mengtrechter en het overdrachtsgebied naar de wolf eenheid. Deze ruimte wordt tijdens het laden en mengen volledig afgesloten door een deksel.

Met twee afzonderlijk regelbare mengpaddels wordt een zacht en zeer intensief mengproces bereikt, wat anders alleen mogelijk is met een mengmachine. Er wordt een hogere procesbetrouwbaarheid bereikt en er is geen besmetting van het materiaal door behandeling, tussentijdse opslag of herladen.

Het mengproces is bijzonder zacht en intensief. De overdracht naar de worm vindt plaats via een speciaal voor deze mengwolf ontwikkelde toevoerworm. Hierdoor kunnen zelfs kwetsbare grondstoffen probleemloos worden verwerkt. De mengwolf U 200 van K+G Wetter is geschikt voor meerdere toepassingen, vooral als het gaat om uitstekende en uniforme mengresultaten. De mengwolf U 200 toont zijn sterke punten vooral in gestandaardiseerde toepassingen zoals hamburgers, rauwe worstproducten, kebabs, enz.

De reproduceerbaarheid van de resultaten kan worden gegarandeerd door de CutControl (receptbeheersoftware) door opgeslagen mengprocessen in het menu op te vragen.

De eenvoudige reiniging van alle machineonderdelen zorgt voor enorme tijdwinst, extra veiligheid en hygiëne.

Een draaibaar touchscreen maakt een flexibele en intuïtieve bediening van de machine mogelijk. Zoals alle K+G Wetter-machines overtuigt ook de U 200-mengerwolf door zijn flexibiliteit: hij kan optioneel worden uitgerust met bijvoorbeeld waterdosering en CO2-koeling en kan dus worden toegepast voor meerdere individuele behoeften. De gesloten mengtrechter kan nu zelfs toepassingen mogelijk maken die voorheen uitgesloten waren bij het mengen, bijvoorbeeld geen verlies bij toevoeging van vloeibare ingrediënten of het masseren van spiervlees met pekel.

Uiteraard is lijnintegratie ook mogelijk.

K+G Wetter is wereldwijd een veelgevraagde partner voor de productie van hoogwaardige en betrouwbare machines voor o.a. de vleesverwerking. K+G Wetter ontwikkelt geavanceerde cutter, wolven en mengers voor zowel kleine bedrijven als de industrie. Dankzij hun geavanceerde technologie en hoogwaardige afwerking leveren de machines van K+G Wetter een belangrijke bijdrage aan het succes van uw bedrijf. Als wereldberoemd merk ondersteunt het bedrijf uit Biedenkopf-Breidenstein haar klanten met persoonlijk en individueel advies.

Kijk voor meer info op
www.kgwetter.de

vlees

wild & gevogelte

vis

vegetarisch

AGF

kaas & zuivel

convenience

petfood