Advies? Bel 074-2662905

Dieptrekken

Van Uhm – Professionals in food processing

Dieptrekken: vacuüm verpakken of begassing

Wilt u de foodproducten die u levert optimaal verpakken voor langdurige houdbaarheid? Dan is dieptrekken een zeer geschikte methode. Van Uhm biedt u de keuze uit verschillende dieptrekmachines die uw producten met behulp van dieptrekfolie verpakken. Vacuüm of door begassing: aan u de keuze. Wij leggen u graag uit hoe het dieptrekproces werkt en wat de voordelen zijn voor uw proces én uw klanten.

EFFICIËNTIE IN VOEDSELVERWERKING

Zo werkt het dieptrekproces

Er zijn twee varianten van een dieptrekverpakking: vacuüm verpakken of begassing. Dat heeft te maken met de manier waarop de zuurstof uit de verpakking wordt gehaald. De rest van het proces is gelijk bij beide varianten van dieptrekken.

Een dieptrekmachine begint met een onderfolie en bovenfolie, die samen de dieptrekverpakking vormen. De onderste dieptrekfolie wordt eerst door de machine opgewarmd en krijgt het juiste formaat. Vervolgens vult de machine het versproduct af. Hierna komt óf het vacuüm trekken óf het begassen van de verpakking. Tot slot maakt de machine de bovenfolie vast op de onderfolie. Daarmee is uw versproduct op een kwalitatief hoogwaardige manier zuurstofvrij verpakt.

De dieptrekmachine automatiseert het werk voor u

Welk type machine u ook zoekt, Van Uhm heeft er altijd eentje die precies past bij uw wensen. Het grote voordeel is dat u met een dergelijke machine nog meer automatiseert. Met een Variovac dieptrekmachine kunt u wegen, geautomatiseerd dieptrekken, geautomatiseerd vacumeren en geautomatiseerd sealen. Dit resulteert in een nog efficiëntere productie.

Laat ons gerust weten wat uw voorwaarden zijn en wij denken met u mee. Of u nu een grote of juist kleine dieptrekmachine zoekt, wij zorgen ervoor dat u snel kunt dieptrekken.

Vlees dieptrekken

EFFICIËNTIE IN VOEDSELVERWERKING

De voordelen van een dieptrekverpakking

 • Zuurstof wordt door dieptrekken buiten de verpakking gehouden;
 • Uw versproducten worden stevig verpakt;
 • Uw productie wordt nog efficiënter door de machine;
 • Door de beschermde omgeving zijn uw producten langer houdbaar.

 

Vooral geschikt voor vlees, kaas, groente en vis

Dieptrekken is vooral een geschikte methode voor het verpakken van vlees, kaas, groente en vis. Maar er zijn nog veel meer foodproducten die u hiermee kunt verpakken. Zelfs non-food is mogelijk in bepaalde gevallen.

Uiteraard is het afhankelijk van de manier waarop u uw producten aanlevert bij uw klanten. Ook het soort vlees, vis of groente speelt een rol. Producten als wortelen, aardappelen, kabeljauw, makreel, champignons en zalm zijn zeker geschikt om in een dieptrekverpakking aan te leveren. Hierdoor zijn ze goed beschermd en langer houdbaar.

Twijfelt u over het dieptrekproces voor uw producten? Overleg met onze ervaren adviseurs. Zij kunnen u snel uitleggen waarom dieptrekken wel of niet geschikt is in uw situatie.

 

Meer weten over dieptrekken?

Wij maken graag kennis met u in een persoonlijk gesprek of online. Onze ervaren adviseurs vertellen u graag meer over de mogelijkheden om uw foodproces nog beter te optimaliseren. Met behulp van een dieptrekmachine en dieptrekfolie komt u verder.

ook ontzorgd worden door van uhm?

divider

Vraag vrijblijvend informatie aan

Vul hieronder uw gegevens in voor meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek om te bespreken welke oplossingen het beste passen bij uw situatie.

   vlees

   wild & gevogelte

   vis

   vegetarisch

   AGF

   kaas & zuivel

   convenience

   petfood