Advies? Bel 074-2662905

ojah
Ervaren extrusie-technologen

Verhip, het lijkt net kip

Ojah is in 2009 opgericht door Frank Giezen, Jeroen Willemsen en Wouter Jansen. Eén van hun ideeën blijkt meteen een knalsucces. Met behulp van extrusie kunnen ze van sojameel en water een materie maken die dezelfde vezelstructuur heeft als vlees. Als Frank het voor het eerst proeft, zegt hij de voor Ojah legendarische woorden: “Verhip, het lijkt net kip!” De ontdekking is de basis voor de onderneming.

INTERVIEW MET WOUTER JANSEN

'Van Uhm ging net zo lang door tot dat de machine deed wat ie moest doen voor ons productieproces.'

Naar welke oplossing in uw food productieproces was u op zoek?

Ojah maakt haar vleesvervangers door middel van extrusie. Uit de extruder komt in principe een oneindig lang extrudaat. Om hier mooie producten van te maken zoals bijvoorbeeld vegetarische kipstukjes, shoarmareepjes of filetlapjes dient dit extrudaat verkleind te worden. Zo’n 10 jaar geleden ging ik naar een beurs in Utrecht op zoek naar een inline snijmachine om ons extrudaat te verkleinen. Op die beurs kwam ik in contact met Ron Pieters, vertegenwoordiger van Van Uhm.

Hoe ervaart u het proces van eerste contact tot oplevering van de oplossing?

Ron luisterde destijds aandachtig naar mijn verhaal en kwam met een idee voor een geschikte in-line snijmachine. Van Uhm paste een bestaande machine, die veelal in de vleesindustrie gebruikt wordt, zodanig aan dat het precies deed wat ik ervan verwachtte. Tijdens het gehele proces van het bespreken van de wens, de aanpassingen die werden besproken en getest, tot aan de oplevering van de uiteindelijke machine werd ik betrokken. Het positieve gevoel wat ik heb overgehouden aan dit eerste contact heeft er toe geleid dat Van Uhm inmiddels diverse machines aan Ojah heeft geleverd en veel van deze machines zijn custom-made, want één ding wat we de afgelopen jaren hebben geleerd is dat machines die worden gebruikt in de vleesindustrie niet zo één op één over te zetten zijn naar de industrie van vleesvervangers. Als na plaatsing van de machine blijkt dat deze niet doet wat van de machine verwacht werd, gaat Van Uhm net zo lang door met het aanpassen van de machine totdat deze wel datgene doet wat er van de machine verlangd werd en hierbij wordt er niet naar de kosten gekeken.

Kunt u omschrijven welk rendement de oplossing voor u oplevert?

Het mag duidelijk zijn dat door het succesvol plaatsen van de diverse machines de afgelopen jaren het rendement van de productielijnen van Ojah sterk is gestegen. Daarbij komt dat door de sterke groei van Ojah we vrijwel continu onze processen aan het opschalen zijn en daarmee ook onze apparatuur aan het vernieuwen en/of aanpassen. Van Uhm denkt met ons mee en komt snel met geschikte oplossingen, zodat we weinig kostbare productietijd verliezen.

Kunt u in twee zinnen omschrijven waarom Van Uhm voor u een partner is in food processing machines?

De betrokkenheid, klantgerichtheid, snelheid van handelen en het aan durven gaan van risico’s met betrekking tot aanpassen en maken van machines maakt dat Van Uhm onze partner in food processing is!

ook ontzorgt worden door van uhm?

divider

Vraag vrijblijvend informatie aan

Vul hieronder uw gegevens in voor meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek om te bespreken welke oplossingen het beste passen bij uw situatie.

vlees

wild & gevogelte

vis

vegetarisch

AGF

kaas & zuivel

convenience

petfood